Somali'de kurban ve kardeşlik heyecanı 2010

Türkiyeli hayırseverlerin vekalet yoluyla Cansuyu'na bağışladığı kurbanlar ihtiyaç sahiplerine ulaştı.

Türkiyeli hayırseverlerin vekalet yoluyla Cansuyu'na bağışladığı kurbanlar ihtiyaç sahiplerine ulaştı. Dünyanın dört bir yanında muhtaç insanlara yaptıkları yardımlarla adından çokça söz ettiren Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, savaşın gölgesinde yaşayan Somali halkının yüzünü Türkiye'den gönderilen kurban yardımlarıyla güldürdü. Cansuyu silahların gölgesindeki Somali'de 800 kurban keserek fakirlik ve açlık çeken ihtiyaç sahibi insanlara dağıttı.

***

Savaş, açlık, yoksulluk ve kıtlığın pençesinde kıvranan Somali’nin başkenti Mogadişu'da kurban organizasyonu gerçekleştiren CANSUYU ekibi, Türkiyeli hayırseverlerin vekalet yoluyla gönderdiği kurbanları keserek etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Türkiyeli hayırseverlerinin desteğiyle Cansuyu Derneği ve derneğin Somali’deki kardeş kuruluşu Somali Gençlik Forumu'nun da katılımıyla yardıma muhtaç oldukları belirlenen yüzlerce aileye kurban eti dağıtıldı. Kurban heyecanının Türkiye'den gelen gönüllüler ile yaşayan Somalililer aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı uzun sıralar oluşturdu. Çocuklar ellerindeki balonlarla oynarken, kurban etini alanlar, Türkiye'nin fedakar insanlarınca gerçekleştirilen yardımlardan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Kurban eti alanlar arasında, yılda bir kez et yiyebilenlerin çoğunlukta olduğu gözlendi. İslami usullerle kesilen Kurbanlıklar adak sahiplerinin isimlerinin okunduğu kamera kaydıyla tek tek kayıt altına alındı

BAYRAM COŞKUSUNU KARDEŞLERİMİZLE YAŞADIK

Dağıtımı organize eden Cansuyu Derneği Somali Temsilcisi Mehmet Ali Eroğlu gördükleri tablodan çok etkilendiklerini dile getirerek; “Somalili kardeşlerimiz her açıdan bize çok benzeyen sevgi dolu insanlar.  Çektikleri onca sıkıntı ve fakirliğe rağmen bu fakirliklerini hissettirmeden, vakar içinde yaşamaya çalışıyorlar.  Derneğimizin öncülüğünde kurbanlar kesildi. Kurban etlerini düzenli olarak Somalili kardeşlerimize ulaştırdık. Ekibimizdeki her kardeşimizde bu yardımların yerine ulaşması noktasında canla başla çalıştılar. Bayramı evlerinde çoluk çocuğu ile geçirmek yerine burada olmayı tercih ettiler. Kardeşliğin dostluğun hakim olduğu bu ülkede kardeşlerimizle birlikte olmaktan çok memnunuz. Türkiye'den gönderilen 800 hisseden oluşan kurban etlerini ihtiyaç sahibi yoksullara paketler halinde dağıttık” şeklinde konuştu.

SOMALİ HALKI YALNIZ DEĞİL

Mehmet Ali Eroğlu ayrıca ümmetin emanetlerini teslim edip Somalili mağdur ve muhtaç insanlara yalnız olmadıkları mesajını verdiklerini ifade ederek; “Türkiye'deki kardeşlerinin onların yanında olduğunu göstererek bayram coşkusunu birlikte yaşadık. Yaptığımız çalışmaların ardından görevimizi tamamlamış olmanın huzuru içerisindeyiz” dedi. Öte yandan kurban eti dağıtımına anneleriyle gelen yüzlerce çocuk, Cansuyu ekibinin dağıttığı bayram şekeri ve balonlarla sevindi. Kurban bayramı vesilesiyle savaş, yoksulluk ve krizin yaşandığı ülkede burukluk yerini bayram sevincine bıraktı. Cansuyu derneğinin gayretleriyle yetimin ve kimsesizlerin de yüzü güldü.

İbrahim Yetiş - Somali

02-01-2013