Somaliland'da 3000 Mazluma Emanetleri Ulaştırdık

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 2017 Yılı Kurban Çalışmaları için Somaliland'da bulunan ekip yurda döndü.

 

Bayramdan önce Somaliland'a giderek hazırlıklarını tamamlayan ekip, bayramın birinci günü, Cansuyu Derneği'ne bağışlanan 101 adet büyükbaş kurbanı keserek, ihtiyaç sahibi ailelere et olarak dağıttı.

 

Çalışmalar hakkında bilgi veren Yardım Koordinatörü Murat SALİ, Somaliland'ın Borama şehrinde faaliyette bulunduklarını söyleyerek, buradaki ihtiyaç sahibi 700 aileye ulaştıklarını belirtti. Bayramdan iki gün önce kurbanlık hayvanları satın alarak kesim ve dağıtım bölgelerini belirlediklerini söyleyen Murat Sali, Bayram Namazına müteakip kesimlere başladıklarını ve hızlı bir şekilde 101 büyükbaş kurbanı kesip etlerini dağıttıklarını ifade etti.

 

Kurban kesiminde çok hassas davrandıklarını ve Somaliland'da beş kişilik ekiple çalıştıklarını belirten Sali, "Kurban bir ibadettir. Bu ibadeti ifa etmek için derneğimize vekalet veren bağışçılarımızın kurbanları bizlere emanettir. Bizler de bu emanetleri hakkıyla yerine ulaştırmakla mükellefiz. Bu bilinçle hareket ediyoruz ve satın almadan dağıtıma kadar kendi kurbanlarımızı kesiyormuş gibi hassas davranıyoruz. Her kurbanın başında isimleri okuyor, vekaleti devrediyor ve İslami usullere göre kesimini yapıyoruz. Kesim işlemini de daha sonra bağışçıya ulaştırmak için videoya çekiyoruz. Kesimin ardından parçalayıp paketlediğimiz etleri ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırıyoruz. Somaliland'da kestiğimiz kurbanları 700 aileye ulaştırdık. Bu da yaklaşık 3 bin kişi demektir. Somaliland'ın Borama şehrinde kurban eti dağıttığımız kardeşlerimize, hem bağışçılarımızın emanetini, hem de selamını ilettik. Oradaki muhtaç kardeşlerimizden de Türkiye'ye sonsuz sevgi ve selam getirdik. Böylece birbirini hiç görmemiş insanlar arasında gönül köprüleri kurmuş olduk. Rabbim yapılan bu çalışmaları ve kesilen kurbanları kabul etsin inşallah." dedi.

 

Somaliland'da Kurban çalışmalarını bitirdikten sonra Hargeisa şehrinde yetimleri ve ailelerini de ziyaret eden ekip, çocuklara bayram harçlığı vererek çikolata ve şeker ikramında bulundu.

 

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Somaliland'da her ay düzenli olarak 242 yetimin ihtiyaçlarını karşılıyor.

05-09-2017