Somali’nin yüzü Cansuyu ile güldü

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği aracılığıyla Somali’ye gönderilen kurbanların tamamı kesilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği aracılığıyla Somali’ye gönderilen kurbanların tamamı kesilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Onbinlerce insana dağıtılan kurban etleri uzun zamandan beri et yüzü görmeyen yoksul Somalililerin yüzünü güldürdü.
Somali’de ki kurban çalışmalarını haftalar öncesinde başlatan Cansuyu, bayram namazının hemen ardından başlatılan kesimlerle yoksulların yüzünü güldürdü. Kesilen binlerce hayvandan elde edilen tonlarca et hızlı bir şekilde paketlenerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Bazı dağıtımlar kesim alanlarında yapılırken, bütün imkânlardan mahrum şekilde çalılardan ve çoğu yamalı bez parçalarından oluşturulmuş çadır kentler de unutulmadı. Araçlara yüklenen tonlarca et, çadır kamplarda dağıtıldı.
Cansuyu Somali Kurban Organizatörü Şerafettin Mollaoğlu yaptığı açıklamada, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Cansuyu aracılığı ile Somali halkı için bağışlanan kurbanların tamamının bayramın ilk iki gününde kesildiğini bildiren Mollaoğlu, et dağıtımlarının ise kesimin hemen ardından başlatıldığını söyledi. Kurban kesimlerinde bağışçıların isimlerinin tek tek okunarak vekâletlerin verilmesi suretiyle gerçekleştirildiğine dikkat çeken Mollaoğlu,  bütün ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya çalışıldığını dile getirdi. Dağıtımların partner kuruluşların belirlediği ve gerçek ihtiyaç sahiplerinin yoğun olarak bulunduğu kenar mahalleler ile çadır kamplarda gerçekleştirdiklerini ifade eden Mollaoğlu, Cansuyu aracılığı ile Somali’ye gönderilen kurbanların gerçekten yüz güldürdüğünü söyledi.
Somali toprakları içerisinde 30 kişilik Türkiye’den giden bir heyetle kurban organizasyonunu gerçekleştirdiklerini bildiren Mollaoğlu, partner kuruluş görevlileri ile bu sayının beş yüze ulaştığını belirtti. Bunun yanısıra çok sayıda güvenlik görevlileri ile askerin de çalışan ekiplerin güvenliğini sağlamak ve dağıtımların sağlıklı yapılması için görev aldığını kaydeden Mollaoğlu, hedeflenen bütün yoksullara hiçbir izdihama meydan vermeden dağıtımların yapıldığını söyledi. Hükümet yetkililerinin de kaldıkları oteli ziyaret ettiğini ve Türkiye’den Cansuyu aracılığı ile kurbanlarının Somali’ye gönderen bütün Müslümanlara teşekkür ettiklerini söyleyen Şerafettin Mollaoğlu, Somali halkının daha uzun süre yardıma ihtiyacı olduğunu belirtti.

02-01-2013