Suriye’de 3200 aileye kışlık yardımlarda bulunduk

Suriye’nin İdlib bölgesinde 3200 aileye kışlık yorgan, battaniye ve gıda yardımı yaptık

 

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, kış şartlarının hâkim olduğu bugünlerde Suriye’de ki mazlum kardeşlerini unutmadı. 

 

Suriye’nin İdlib bölgesinde kendi imkanlarıyla derme çatma çadırlarda yaşayan ailelere kışlık yardımlarda bulunan Cansuyu Derneği ekipleri, 3200 aileye yorgan, battaniye ve gıda kolisi dağıtımları yaptı. Çoğu göçmen olan Suriyeliler, orada bulunan çevre köylerden çadır alanına geliyorlar. Hatay'da ve Suriye’de yaşayan mazlum Suriyelilere yaşadıkları zor süreçlerde sahip çıkan Cansuyu, kışlık yardımların haricinde bölgede sürekli yardım organizasyonları düzenliyor.

 

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Hatay Temsilcisi Abdulhadi Bük ise yaptığı değerlendirmede; “ Amaçlarının gerçek muhtaçlara ulaşıp onlara yardım eli uzatmak, hayırseverler ile mazlumlar arasında köprü kurmak olduğunu ifade etti.” Bük: “Suriye’nin İdlib bölgesinde 3200 aileye kışlık yardımlarda bulunup gıda kolileri dağıttık. Yardımlarımız devam ediyor, Hama’nın kuzeyinde de yardımlar yapıyoruz. Zorlu kış şartları buradaki derme çatma çadırlarda yaşayan mazlumlara zor anlar yaşatıyor. Bizler onların yaralarına biraz olsun merhem olmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

 

Bölgedeki Suriyeliler ise Türkiye’deki hayırsever kardeşlerinin gönderdiği yardımlardan büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade edip, hayırseverlere teşekkür ettiler.

19-12-2017