Suriye’de barış istiyoruz

Cansuyu Derneği ve Anadolu Gençlik Derneği, Suriye için yeni yardım seferberliğine başlıyor. Yardım Kampanyası çerçevesinde gerçek muhtaçlara ulaşmak hedefleniyor.

Cansuyu Derneği ve Anadolu Gençlik Derneği, Suriye için yeni yardım seferberliğine başlıyor. Yardım Kampanyası çerçevesinde gerçek muhtaçlara ulaşmak hedefleniyor.

Cansuyu Derneği ve Anadolu Gençlik Derneğinin yapmış olduğu toplantıda Suriyeli mültecilerin sıkıntıları ele alındı. Toplantıya Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü ve Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan’ın katılımıyla “Suriyeli Mültecilere Yardım Kampanyası” konulu basın açıklanması düzenlendi.

Ayrım yapmaksızın tüm mültecilere sahip çıkalım”

Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü iç savaş öncesi olduğu gibi bugün de Suriye halkının yanında olduklarını, onlara maddi ve manevi desteği ilke edindiklerini ifade etti. Köylü, herkesin din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın tüm mültecilere sahip çıkması gerektiğini ve her kesimin elinden geleni yapmak zorunda olduğunu vurguladı. Köylü konuşmasını söyle sürdürdü: “Suriyeli tüm kardeşlerimize ulaştırılmak üzere Anadolu Gençlik Derneği ile bir yardım kampanyası başlattık. Bu sayede gerçek muhtaçlara ulaşmayı hedefliyoruz. Vatandaşlarımız ve hayırseverlerimizden de bu konuya hassasiyet göstermelerini bekliyoruz. Bizler hangi din ve kavime mensup olursa olsun ülkemizde ki mültecilere sahip çıkmak zorundayız.En kısa sürede tüm mültecilerin sorunlarının bitmesini, ülkelerinde barış ve huzurun sağlanmasını temenni ediyoruz” dedi.

“Suriyeli mülteciler ülkelerine geri dönmeyi bekliyor”

AGD Genel Başkanı Salih Turhan ise Suriye’de yaşanan savaştan dolayı üzüntü duyduklarını ve Türkiye’ye sığınan Suriyeli mültecilerin sıkıntılarını dile getirdi. Turhan, “Yaşanan çatışmalar nedeni ile zorunlu olarak ülkemize sığınan yaklaşık 2 milyon Suriyeli bulunmaktadır. Yaşadığı şehri terk etmek zorunda kalan Suriyelilerin %75 kadın ve çocuklarda oluşuyor. Bu Suriyeli mülteciler biran evvel ülkelerinde barışın tesis edilmesini ve ülkelerine geri dönmeyi bekliyor. Ülkemizde yardımlara rağmen kış mevsiminden dolayı yardımlar yeterli olmamaktadır. Mültecilerin kış koşullarından daha fazla etkilenmemeleri adına acil yardıma ihtiyaçları vardır. Bunun yanında özellikle kadın ve çocukların yaşadıkları travmalar kaygı verici bir boyuttadır. Bu göz önünde bulundurulmalı ve mülteciler için yapılacak en büyük yardımın Suriye de barış ve huzurun sağlanması olduğunu unutmamalıyız” şeklinde konuştu.

HALİME GÜLER

ANKARA

02-02-2015