Suriye'li mülteciler için yardım kampanyası

Savaş ortamından kaçarak Türkiye'ye sığınan büyük bölümünü çocuk ve kadınların oluşturduğu Suriyeliler kış aylarında güç şartlarda yaşam mücadelesi veriyor. Suriyeli göçmenlerin ih

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Uşak Şube Başkanı Ahmet Özdemir, Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'yle birlikte Suriyeli mülteciler için yardım kampanyası başlattıklarını bildirdi.

Özdemir, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında Suriye'deki savaş nedeniyle 300 bin kişinin yaşamını yitirdiğini, 10 milyon kişinin evlerini terk ettiğini, 3 milyon kişinin ise başka ülkelere sığındığını belirtti.

Savaş ortamından kaçarak Türkiye'ye sığınan büyük bölümünü çocuk ve kadınların oluşturduğu Suriyelilerin kış aylarında güç şartlarda yaşam mücadelesi verdiklerini kaydeden Özdemir, göçmenlerin ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik yardım malzemelerini toplayarak bölgeye ulaştıracaklarını söyledi.

"Özellikle battaniye, ısıtıcı, soba, kömür, halı, mutfak malzemesi, gıda, çocuklar için kışlık giyecek, biberon, mama, çocuk bezi, ilaç ve temizlik malzemesi ihtiyacının karşılanması için yardımları bekliyoruz" ifadesini kullanan Özdemir, yardım malzemelerinin dernek binasına teslim edilebileceğini dile getirdi.

Özdemir, Suriye'de savaşın bir an önce son bulmasını arzuladıklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak : AA

10-02-2015