Suriyeli mültecilere acil kışlık malzeme gerekli

Hatay’da Suriyeli mağdurlar ağırlıklı olarak kış olması hasebiyle ısınma problemi yaşıyorlar. Bu durumda yakacak, battaniye, kışlık giysi, ilaç ve un gibi gıda maddeleri acil ihtiy

Suriyeli mültecilere acil kışlık malzeme gerekli

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü Hatay Fm’de “Ayhan Gümüşsoy ile Gündem” programına konuk oldu. Radyo programında Cansuyu derneğinin 9. yılına girdiğini ifade eden Köylü, Nerede acı varsa oraya ulaşmaya çalıştıklarını belirterek yaptıkları kampanyalarla 65 ülkede faaliyet yürüttüklerini söyledi.

Mustafa Köylü, mazlum ve mağdur insanların açlık sorunu için gıda maddesi temini ile yetim çocuklara ve o bölgedeki hastanelere ilaç ve malzeme yardımı yaptıklarını ifade ederek, “Hatay Suriye vesilesi ile çok hareketli günler geçiriyor. Buradaki temsilcilimiz sıkı çalışma içerisindeler. Bir taraftan kendi yardımlarımızı bir taraftan bazı Avrupa ülkelerinden gelen yardımları iletiyoruz. Hatay’da Suriyeli mağdurlar ağırlıklı olarak kış olması hasebiyle ısınma problemi yaşıyorlar. Bu durumda yakacak, battaniye, kışlık giysi, ilaç ve un gibi gıda maddeleri acil ihtiyaçlardır. Şehir merkezinde olanların ağırlıklı ev eşyası ihtiyacı olduğunu gözlemledik ve bu konuda insani yardımlarımız devam ediyor” dedi.

Suriyeli mültecilere acil kışlık malzeme gerekli

Suriyeli mültecilere acil kışlık malzeme gerekli 1

16-12-2013