Suriye'nin 4'te 3'üne yakın kısmı yıkıldı

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, Suriye'deki durumun çok vahim bir hal aldığını, milyonlarca insanın mağdur olduğunu, Suriye'nin 4'te 3'üne yak

Türkiye'deki sivil toplum kuruluşları, iç savaş ve Esed rejiminin bombardımanları, katliamları karşısında Suriye'de hayatta kalma mücadelesi verenleri ramazan ayında da yalnız bırakmıyor. Yardımları, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için türlü zorlukları aşan sivil toplum kuruluşları, herkesi Suriye'de yaşanan drama daha duyarlı olmaya çağırdı. 

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, Suriye'deki durumun çok vahim bir hal aldığını, milyonlarca insanın mağdur olduğunu, Suriye'nin 4'te 3'üne yakın kısmının yıkıldığını söyledi.

Suriye'ye yapılan yardımların sivil toplum kuruluşlarının boyunu aştığını, devletlerin ve uluslararası kuruluşların devreye girmesi gerektiğini savunan Köylü, "Bu iş sadece sivil toplum kuruluşlarına bırakılırsa Suriye'deki insanların ızdırabını dindirme şansı hemen hemen hiç yok gibidir. Biz, üzerimize düşeni yapıyoruz, ama bu yaptığımız yardımlar yapılması gerekenlerin yanında çok az kalıyor. Devlet yardımları veya uluslararası kuruluşların güçlü yardımıyla ancak Suriye'deki insanların ızdırapları dindirilebilir. Savaşın bir an evvel bitmesi, Esed rejiminin halkını öldürmekten vazgeçmesi gerekiyor" diye konuştu. 

ANKARA - KADİR KARAKUŞ/KURBANİ GEYİK - ANADOLU AJANSI 

29-07-2013