Temsilciler Toplantısı Ankara’da yapıldı

Cansuyu Derneği, Temsilciler Toplantısını Ankara’da Genel Merkez binasında gerçekleştirdi.

 

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Temsilciler Toplantısını Ankara’da yeni Genel Merkez binasında gerçekleştirdi. Toplantıya, Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, Genel Başkan Yardımcıları Muhammet Polat ve Cemalettin Lafçı, Genel Muhasip Köksal Bozan, Yönetim Kurulu Üyelerinden Ersan Bilgin, Hasan Yaşar, Murtaza Özkanlı, Sadrettin Karaduman ile Cansuyu Derneği İl Temsilcileri ve Genel merkez görevlileri katıldı.

 

Genel Başkan Yardımcısı Cemalettin Lafçı’nın Kur’an-ı Kerim tilavetini ile başlayan toplantı, yoklama ve sinevizyon gösterisi ile devam etti.  

 

Gösterinin ardından Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü’nün açılış konuşması gerçekleşti. Cansuyu Başkanı konuşmasında dünya genelinde yaşanan olaylar ve krizler ile derneğin yeni ve devam eden faaliyetleri hakkında konuştu. Köylü: “ Dünyanın panoramasına bakarak başlamak istiyorum. 3. Dünya savaşının kıvılcımları çakmaya başladı. Daha önce savaşmamak üzerine yapılan anlaşmalar tek tek iptal ediliyor. Dünyanın gidişatı hiç iyi değil. Arkadaşlarımız Afrika ülkelerine muhtaçlara ulaşmak için gittiklerinde terör örgütlerinin saldırıları ya da darbe girişimleri ile karşılaşarak faaliyetlerimizi gerçekleştirmekte zorlanıyorlar. Maalesef Siyonizm, İslam Coğrafyasının hemen hemen her yerinde kan akıtıyor. Bu olumsuzluklar karşısında Müslümanlar olarak üzerimize düşeni yapmak mecburiyetindeyiz. Bizler bu çabanın bir ürünüyüz. Müslümanların barış içerisinde yaşaması, kendi inançlarını rahatça yaşayabilmeleri için çaba sarf eden bir düşüncenin ve davanın ürünüyüz.” dedi.

 

Yapılan faaliyetlerin önemine değinen Köylü: “ Hayır işlerinde önemli olan az da olsa sürekli olandır. Başladığımızda bir suyu açtık şu an da 2.500’ün üzerinde su kuyumuz bulunuyor. Bu kolay bir iş değil. Yaptığımız faaliyetlerde en fakir ülkelere gidiyoruz. O ülkelerinde en fakir bölgelerinde faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz. O yüzden sloganımızda Cansuyu sizi gerçek muhtaçlara ulaştırır diyoruz. Kalıcı eserler yapıyoruz; Okullar açıyoruz, camiler inşa ediyoruz ve sağlık ocakları açıyoruz. Ramazan ve kurban çalışmaları yapıyoruz. Yetim çalışması yapıyoruz. Bu çalışmalarımız zaman içinde büyük bir birikim oluşturacak inşallah. Acil yardımlar ve gıda dağıtımları yapıyoruz. Canlı hayvan dağıtımları ve Kur’an-ı Kerim meali dağıtımları yapıyoruz. Daha birçok yardım çalışmamız var. Şimdi ise sünnet çalışmalarına başladık. Sünnet çalışmasına çok önem veriyoruz çünkü bu çalışmaları yapacağımız bölgelerde misyonerlik faaliyetleri var. Bizler sünnet ile o bölgelerde İslam’ın mührünü vuruyoruz. Sünnet organizasyonu ile Müslüman çocuklar ömürleri boyunca Müslüman olduğunu unutmayacak. Bu açıdan çalışmamız çok önemlidir.” dedi.

 

Genel Başkanın konuşmalarının ardında yönetim kurulu sunumlarına geçildi. Bu sunumlarda olağan kongreden sonra yönetimdeki yeni görevler ve görevlendirmeler ile çalışmalarını sürdüren Cansuyu Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri tek tek görevlerini ve çalışma alanlarını anlattılar. Daha sonra temsilcilerden yaptıkları faaliyetlerle ilgili rapor alındı. 

 

Toplantı dilek temenniler bölümü ve Genel Başkan Mustafa Köylü’nün kapanış konuşması ile sona erdi.

02-03-2019