TOGO’YA CANSUYU OLDUK

Togo'da 17 temiz su kuyusu açtık.

 

Nerede gerçek bir muhtaç varsa orada olmayı kendisine amaç edinen Cansuyu Derneği, kurak topraklarda susuzluk çeken muhtaçlara temiz su kuyuları açmaya devam ediyor.

 

Kurulduğu günden bu yana binlerce temiz su kuyusu açmayı başaran Cansuyu ekipleri, Son olarak Togo’nun Bilita, Basaar ve Sokode bölgelerinde 17 temiz su kuyusu açılışı gerçekleştirdi. Açılan su kuyuları 45 bin muhtacın temiz su ihtiyacını karşılarken bölgedeki salgın hastalıklarla mücadelede önemli rol oynuyor.

 

Ayrıca hayırsever vatandaşların bağışladığı adak, akika ve şükür kurbanları kesilerek bölgedeki 1.250 muhtaca dağıtıldı.

 

Bölgedeki faaliyetlere katılan ve konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Cansuyu Dış İlişkiler Koordinatörlüğü’nden Bayram Numan Köksal hayırseverlerden aldıkları emanetleri yerine ulaştırdıklarını kaydetti. Köksal: “ Cansuyu olarak Togo’dayız. Togo’nun Bilita bölgesinin köylerinde 10, Basaar bölgesinin köylerinde 3 ve Sokode bölgesinin köylerinde 4 adet olmak üzere 17 temiz su kuyusu açılışı gerçekleştirdik. İnşallah bu kuyular 45 bin muhtacın temiz su ihtiyacını karşılayacak.” dedi. Türkiye’den hayırsever vatandaşların bağışladığı adak, akika ve şükür kurbanlarını da kesip 1.250 muhtaca dağıttıklarını kaydeden Köksal, “ biz hayırsever vatandaşlarla muhtaçlar arasında köprü olmaya devam ediyoruz. Bu organizasyonlarda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz, Rabbim hayır işlerinde bizleri öncü kılsın.” dedi.  

21-02-2019