Türkiye kardeşlikte destan yazıyor

Suriye’de devam eden iç savaş nedeniyle seferber olan Türkiyeli yardım kuruluşları yardım kampanyalarına devam ediyorlar. Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Suriye’ye gönder

Suriye’ye yardımlar devam ediyor

Suriye’de devam eden iç savaş nedeniyle seferber olan Türkiyeli yardım kuruluşları yardım kampanyalarına devam ediyorlar. Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Suriye’ye gönderdiği yardım konvoylarına bir yenisini daha ekledi. Dernek, geçtiğimiz hafta içerisinde İzmir, İstanbul, Ankara, Kayseri ve Adana’dan yola çıkarttığı 11 araçlık, 6 tır ve 5 kamyondan oluşan acil ihtiyaç malzemesi konvoyunu Suriye’ye ulaştırdı. 

***

Cansuyu Derneği, Suriye’de devam eden savaşın yaralarını sarmaya devam ediyor. Büyük katliamların yapıldığı Suriye’de halk başta Türkiye olmak üzere çeşitli komşu ülkelere sığınırken ülke içerisinde kalanlar ise çok kötü şartlar altında yaşıyorlar. Cansuyu Derneği de İdlib ve Hama şehirlerine gönderdiği yardımlarla savaşın yaralarını sarmaya devam ediyor.

TÜRKİYE, KARDEŞLİKTE DESTAN YAZIYOR

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Suriye’ye gönderdiği yardım konvoylarına bir yenisini daha ekledi. Dernek, geçtiğimiz hafta içerisinde İzmir, İstanbul, Ankara, Kayseri ve Adana’dan yola çıkarttığı 6 tır ve 5 kamyon acil ihtiyaç malzemesi, gıda, sağlık ürünleri ve giysileri Suriye’ye ulaştırdı.  Savaşın ağır yüzünü gören kardeş Suriye halkına yardım etmeye devam edeceklerini söyleyen Cansuyu Derneği’nin Başkan Yardımcısı Cemalettin Lafçı; “Halkımızın bağışladığı yardımlar direkt muhtaçlara ve mağdurlara dağıtılıyor. Bu noktada hassasiyet gösteren bütün hayırsever halkımıza teşekkür ediyoruz. Türkiye kardeşlikte destan yazıyor” dedi.

SURİYELİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDA OLDUK

Derneğin İzmir’den yola çıkan yardım kamyonlarını organize eden İzmir Temsilcisi Ahmet Yorulmaz da yaptığı değerlendirmede hayırsever İzmir halkına teşekkür ederek; “Kardeşlerimiz orada açken bizim burada tok olmamız vicdanlarımızı yaralıyor. Bu bilinçle hareket eden kardeşlerimizin teveccühü ile kamyonlarımızı yola çıkarttık. Bu defa kamyonlarımızda giysi ve ayakkabı yoğunlukta” şeklinde konuştu. İstanbul Başkan Yardımcısı Veysel Bahtiyaroğlu da İstanbul olarak sürekli yardım konvoyları düzenlediklerini ve bunun medyada yer almadığını ifade ederek; “Biz savaşın başlangıcından itibaren orada mağdur olan kardeşlerimizin yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz” dedi.

11 KAMYON SURİYE İÇLERİNE ULAŞTI

İzmir, İstanbul, Ankara, Kayseri ve Adana’dan yola çıkan Cansuyu Derneği yardım kamyonları Hatay’ın Yayladağı ve Reyhanlı ilçelerinden giriş yaparak emanetleri Suriyeli mağdurlara ulaştırdı. Ülkenin İdlib ve Hama şehirlerinde dağıtılan yardımlardan on binlerce kişi faydalandı. 

Suriye’ye yardımlar devam ediyor

Suriye’ye yardımlar devam ediyor 1

Suriye’ye yardımlar devam ediyor 2

Derneğin İzmir’den yola çıkan yardım kamyonları

Suriye yardım aracı

Suriye’ye yardımlar devam ediyor 3

19-03-2014