Türkiye'den Gazze'ye İnsani Yardım

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Gazze'deki ihtiyaç sahibi ailelere, bölgedeki Selam İnsani Yardım Derneği aracılığıyla kışlık giyecek, battaniye, gıda ve ev eşyası dağıtt

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Gazze'deki ihtiyaç sahibi ailelere, bölgedeki Selam İnsani Yardım Derneği aracılığıyla kışlık giyecek, battaniye, gıda ve ev eşyası dağıttı.

 

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Gazze'deki ihtiyaç sahibi ailelere, bölgedeki Selam İnsani Yardım Derneği aracılığıyla kışlık giyecek, battaniye, gıda ve ev eşyası dağıttı. Selam İnsani Yardım Derneği Başkanı Yakub Süleyman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağır kış koşullarının yaşandığı Gazze'de ablukaya rağmen binlerce insana yardım ulaştırmayı sürdürdüklerini söyledi.

 

Bölgede 3 bin 500 aileye mensup yaklaşık 10 bin kişiye, Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin yardımını ulaştırdıklarını belirten Süleyman, şöyle konuştu: "İsrail'in kara, deniz ve havadan kuşattığı Gazze, Mısır'ın da Refah Sınır Kapısı'nı kapatmasıyla adeta açık hava hapishanesine döndü. 2 milyon insanın yaşadığı Gazze, her türlü yokluk ve imkansızlığa rağmen direnmeyi sürdürüyor. Son savaşta 7 bini aşkın evin yıkıldığı ve binlerce insanın açıkta, çadırlarda yaşadığı Gazze'de kış mevsiminin başlamasıyla insani dramlar da yaşanıyor.

 

Cansuyu ise Gazze halkına umut vermeye devam ediyor. Cansuyu'nun, Türkiye'den hayırseverlerin destekleriyle hazırladığı kışlık giyecek, yakacak, tüp, battaniye, gıda, bot ve acil sağlık malzemelerinden oluşan yardım paketlerinin dağıtımı tamamlandı." Süleyman, Türkiye'den "kardeşlerinin" gönderdiği yardımları büyük memnuniyetle alan Gazzelilerin, hayırseverlere teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

29-12-2015