Türkiye'nin kardeşlik eli Suriyelileri ısıtacak

Sivil toplum kuruluşları, ülkelerindeki iç savaş nedeniyle evlerinden ayrılmak zorunda kalan Suriyelilerin soğuklardan korunabilmeleri için yardım kampanyası başlattı

Sivil toplum kuruluşları, ülkelerindeki iç savaş nedeniyle evlerinden ayrılmak zorunda kalan Suriyelilerin soğuklardan korunabilmeleri için yardım kampanyası başlattı

Ülkelerindeki iç karışıklık nedeniyle evlerini terk ederek farklı bölgelerde yaşamak zorunda kalan Suriyeliler, bu kışı Türkiye'deki sivil toplum kuruluşların başlattığı yardım seferberliğiyle komşu ülkenin kardeşliğiyle ısınacak.

Suriye'de yaşanan iç savaş sonrası evlerini terk etmek zorunda kalan, sığındıkları Türkiye'de sağlanan şartlarla hayatta kalma mücadelelerini sürdüren Suriyelilerin yaşam koşulları, etkisini her geçen gün hissettirmeye devam eden soğukla daha da zorlaştı. Komşularının bu dramına 6 yıldır sessiz kalmayan Türk halkı, kışın çetin şartları için de yardımlarını ulaştırmak için STK'ların çağrılarına kulak verdi.

Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü Suriyelilere yönelik başlattıkları "Sizi gerçek muhtaçlara ulaştırır" kampanyası hakkında şu bilgileri verdi:

"Din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın tüm mültecilere sahip çıkmak gerekiyor. Suriyeli tüm kardeşlerimize ulaştırılacak bir yardım kampanyası başlattık. Bu sayede gerçek muhtaçlara ulaşmayı hedefliyoruz. Vatandaşlarımız ve hayırseverlerimizden de bu konuya hassasiyet göstermelerini bekliyoruz. Bizler hangi din ve kavime mensup olursa olsun ülkemizde ki mültecilere sahip çıkmak zorundayız. En kısa sürede tüm mültecilerin sorunlarının bitmesini, ülkelerinde barış ve huzurun sağlanmasını temenni ediyoruz."

ANADOLU AJANSI

05-11-2016