Türkiye’nin yüz akı proje tamamlanmak üzere

Anadolu halkının sevgisi ile inşa edilen Gazze yetimhanesi bitmek üzere. Cansuyu Derneği’nin Gazze’de yaptırdığı yetim merkezinin birkaç ay içerisinde tamamlanacağı bildirildi.

Anadolu halkının sevgisi ile inşa edilen Gazze yetimhanesi bitmek üzere. Cansuyu Derneği’nin Gazze’de yaptırdığı  yetim merkezinin birkaç ay içerisinde tamamlanacağı bildirildi. Merkez yaklaşık olarak 1 milyon 100 bin dolara mal oluyor. Ana binanın kaba inşaatı biten yetim merkezi 600 çocuğa ev sahipliği yapacak ve içerisinde eğitim merkezleri, sağlık merkezi, oyun salonu, yüzme havuzu, yeşil alanlar, çok amaçlı salon, antrenman sahası, bilgisayar odaları, kütüphane ve rehabilitasyon merkezi de bulunacak.

****

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Gazze Şeridi'ndeki Cebaliye kentine yaptırdığı yetim merkezi tamamlanmak üzere.  Yaklaşık 1 Milyon 100 Bin dolara mal olan Yetim Merkezi’nin birkaç ay içerisinde biteceği müjdesini veren Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü; “Anadolu, Gazze'nin yaralarını sarmak için seferber oldu. Biz Gazze'de bir ilki gerçekleştirdik. Buraya bir yetim merkezi yapıyoruz. Burası yetimhane değil yani yetimler burada konaklamayacak. Eğitim alacaklar, takviye dersler görecekler, rehabilitasyon uygulamalarından geçecekler'' diye konuştu. Merkezin yaklaşık olarak 1 milyon 100 bin dolara mal olacağını ifade eden genel başkan Mustafa Köylü, Gazze'de ayrıca yetim üniversiteli öğrencilere de yardım ettiklerini bildirdi.

GAZZELİ YETİM ÇOCUKLARIN SESİNİ DÜNYAYA DUYURACAK

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından yaptırılan yetim merkezi hizmet binası toplam 2500 metrekare kullanım alanı üzerine inşa ediliyor. Merkezde Gazze'de yaşanan çatışmalar ve bombardımanlarda ebeveynlerini kaybetmiş 600 yetim çocuğa hizmet verilecek.  Savaştan etkilenmiş çocukların rehabilitasyonlarının gerçekleştirileceği merkezde başta temel eğitim faaliyetleri olmak üzere kültürel, sosyal ve sportif aktiviteler yapılarak çocuklara "savaşın haricinde de bir dünyanın varlığı hissettirilecek.  Merkezde Gazze çocuklarının sesini dünyaya ulaştırmak için aktivitler yapılacak, tiyatro gösterileri ve eğitimi, sinema eğitimi gibi özel eğitimler verilecek. Merkezde çocuklar için konferans salonu, kafeterya, çocuklar  için açık yüzme havuzu ve yeşil dinlenme tesisleri de bulunacak.

YETİM MERKEZİNDE YOK YOK

Cebaliye’deki İslam Derneği’nin başkanı Abed El Rahim Şihab’ın verdiği bilgilere göre de Yetim Merkezinde Gazzeli çocukların eğitiminin yanı sıra seslerinin dünyaya duyurulması da amaçlanıyor. Şihab’ın açıklamaları şöyle; “Gazze’ye yönelik savaş nedeniyle çocuklarımızda ruhsal sıkıntılar baş gösterdi. Bu çocukları kurtarmamız gerekiyor. Burada onları hem rehabilite edeceğiz hem de eğitimlerini sağlayacağız. Burada çocuklarımız için her şey mevcut.  Onların yeteneklerini keşfetmeyi amaçlıyoruz. Bu projede yetim forumu içinde bazı tesisler kurulacak.  Kurulacak tesisler; kafeterya, yüzme havuzu, yeşil alanlar ve yetimler ve çocuklar faaliyetleri için bir merkez. Kafeteryanın alanı 300 m2, yüzme havuzun alanı 150 m2 ve merkezin alanı 800 m2 olacaktır. Merkez 600 kişiye hizmet verecek.”  Merkezde ayrıca Sağlık Merkezi, Oyun Salonu, Yüzme Havuzu, Yeşil Alanlar, Çok amaçlı salon, Antrenman Sahası, Bilgisayar Odaları, Kütüphane ve Rehabilitasyon Merkezi de bulunacak.







02-01-2013