Vietnam Müslümanlarına Türkiye’den selam var

Ramazan 2015 yardımları çerçevesinde Vietnam’da binlerce Müslümana Türkiye’nin selamı ve yardımları ulaştırıldı.

Vietnam’da 3000 kişiye Ramazan kolileri dağıttılar

Ramazan 2015 yardımları çerçevesinde Vietnam’da binlerce Müslümana Türkiye’nin selamı ve yardımları ulaştırıldı.  Cansuyu Derneği ekipleri, ülkenin Kamboçya sınırındaki Müslüman  bölgesi An Giang'ın 20 köyünde Ramazan kolisi dağıtımları yaptı. Dağıtılan ramazan kumanyaları ile Türkiyeli yardımseverlerin bağışları 3000 Vietnamlı Müslümana ulaştırıldı.

 

Derneğin Vietnam Yardımları Koordinatörü Bilal Değirmenci, yaptığı açıklamada Güneydoğu Asya'da önce Fransizlara sonra Amerikalılara karşı bağımsızlık savaşı vererek büyük bedeller karşılığında istiklalini korumuş ve kapitalizme, amerikan hegemonyasına karşı simge haline gelmiş bir ülke olan Vietnam'da önemli ölçüde Müslüman nüfusun bulunduğunu ifade ederek; “Asya'nın bu uzak noktasındaki Müslümanlara Cansuyu Derneği 2009 yılından bu yana çeşitli projeler ile yardımlarınızı ulaştırmaya devam ediyor. Yardım dağıtımları yanında bölgedeki İslam cemaati ile bir araya geldik ve bölgedeki temel ihtiyaçlar ve mevcut projeler üzerine istişarelerde bulunduk” dedi.

 

Cansuyu hayırseverlerine teşekkür ve dualarını ileten Vietnam Müslümanları, dağıtılan kumanyaların maddi kıymeti bir yana, dünyanın uzak bir köşesindeki kardeşleri tarafından hatırlanmış olmanın sevincinin paha biçilemez olduğunu belirttiler.

14-07-2015