Yemen Kurban Ekibimiz Yola Çıktı

2019 Kurban Organizasyonu kapsamında Yemen Ekibi yola çıktı.

 

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği her yıl düzenlediği Kurban Organizasyonlarına devam ediyor. Bu sene on beşincisini düzenlediği organizasyonlar da yine dünyanın birçok bölgesine giderek muhtaçlara ulaşacak.

 

Ekiplerini bölgelere göndermeye başlayan Cansuyu, 2019 Kurban Organizasyonunda 3 kıtada 21 ülke ve 50 farklı bölgede kurban kesimleri gerçekleştirecek. Nerede gerçek bir muhtaç varsa oraya ulaşmayı kendisine amaç edinen Cansuyu, ekiplerini tek tek bölgelere gönderiyor.

 

İlk ekiplerin ardından Yemen ekibi de yola çıktı. Mazlum coğrafyaların başında gelen Yemende kıtlık devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda yaklaşık 20 milyon mazlumun açlıkla karşı karşıya kaldığı bölgede mağduriyet, bulaşıcı hastalıklar ve iç savaş devam ediyor. Yaşanan bu dramın ardından Yemen’de birçok faaliyet gerçekleştiren Cansuyu, Kurban Bayramında da Yemenli muhtaçlara ulaşacak. Cansuyu ekibi, on binlerce Yemenli mazlum için Türkiye’den gönderilen emanetlerle kurbanları satın alıp kesecek, etlerini de muhtaçlara dağıtacak. Bütün kesimler tek tek kayda alınıp daha sonra bağışçılara internet sitesi üzerinden ulaştırılacak.

 

06-08-2019