Yemen’den Cansuyu'na işbirliği teklifi

Yemen’in Hadromod bölgesinde faaliyet gösteren ve “Sigara, Gad ve Esrarla Mücadele Derneği”nin Genel Başkanı Munirel Cabir ve Yemen Sağlık Bakanlığı müsteşarlarından Dr. Ekrem Cüne

Yemen’den Cansuyu İzmir’e anlamlı ziyaret

Yemen’in Hadromod bölgesinde faaliyet gösteren ve “Sigara, Gad ve Esrarla Mücadele Derneği”nin Genel Başkanı Munirel Cabir ve Yemen Sağlık Bakanlığı müsteşarlarından Dr. Ekrem Cüneyt, Cansuyu Derneği’nin İzmir Temsilciliğini ziyaret ettiler.

Ziyarette konuşan Munirel Cabir, Yemen’de Gad denilen maddenin kullanımı ile alakalı yaptığı değerlendirmede; “Bu bitkinin Yemen’de kullanımı oldukça yaygın. Bu sebeple başta kanser olmak üzere birçok hastalığa sebep oluyor. Bununla mücadelemiz ülke çapında devam etmektedir. Halkı aydınlatmak için çeşitli organizasyonlar yapılmakta. Ayrıca Afganistan, Pakistan ve İran üzerinden deniz yolu ile ülkemize giren uyuşturucu maddeler zengin Arap ülkelerine ve Türkiye üzerinden Avrupa’ya gitmektedir. Bu ticareti de engellemek için Yemen hükümeti ile ortaklaşa çalışıyoruz” diye konuştu.

Cansuyu Derneği İzmir Temsilcisi Ahmet Yorulmaz da derneğin çalışmaları hakkında geniş bilgi verdi.  Yemen Sigara, Gad ve Esrarla Mücadele Derneği’nin Genel Başkanı Munirel Cabir ise Cansuyu Derneği’nin Yemen’de yapmış olduğu faaliyetleri büyük bir hayranlıkla takip ettiklerini ve her türlü işbirliğine hazır olduklarını ifade etti. 

15-02-2014