Yemen’den Cansuyu’na selam var

Yemen Islah Cemiyeti Genel Başkan Yardımcısı Yahya Hasan Muhammet, Cansuyu Derneği’nin İstanbul Temsilciliğini ziyaret ederek Yemen Müslüman Kardeşler Hareketinin Genel Başkanı Abd

Yemen Islah Cemiyeti Genel Başkan Yardımcısı Yahya Hasan Muhammet, Cansuyu Derneği’nin İstanbul Temsilciliğini ziyaret ederek Yemen Müslüman Kardeşler Hareketinin Genel Başkanı Abdulmecit Zindani’nin selamlarını getirdi.

Cansuyu Dış İişkiler Koordinatörü Şerafettin Mollaoğlu’nu ziyaret eden Yahya Hasan Muhammet şöyle konuştu; “Biz Cansuyu’nu ve Türkiye’yi Şeyh Zindani’den öğrendik. Biz ondan Erbakan Hocamızı öğrendik. Onlar birbirlerinin dostuydu. Onlar sayesinde dünya Müslümanları arasında iletişim arttı. Yemen’deki rejim değişikliğinde çok insan şehit oldu. Çok sayıda yetim ve dulumuz var. Mısır’daki askeri darbenin körfez ülkeleri tarafından desteklenmesi de bizi etkiledi. Suudi Arabistan başta olmak üzere körfez ülkeleri Yemen’e olan yardımları engellediler. Cansuyu Derneği’nin yardımlarını bekliyoruz” diye konuştu.

Derneğin faaliyetleri hakkında bilgi veren Cansuyu Dış İişkiler Koordinatörlerinden Şerafettin Mollaoğlu ise “Bizler aynı mahallenin farklı evlerde oturan çocuklarıyız. Biz bütün Müslümanlara böyle bakıyoruz. Daha önce Gazze’ye birlikte ağlıyorduk, şimdi bütün İslam dünyası birer Gazze oldu. Mısır, Tunus, Libya, Yemen yeni Gazzelerimizdir. Bütün bu coğrafyadaki yaraları sarmak Müslüman olarak bizim öncelikli görevimizdir. Önümüzde bayram var ve biz Cansuyu olarak görevimizi iyi biliyoruz. Birkaç güne kadar bütün ekiplerimiz yeryüzüne dağılacaklar. Dünya Müslümanlarını sevindirmeye çalışacağız. Allah destek veren ve yardım eden herkesten razı olsun” şeklinde konuştu.

04-10-2013