Yemen’in mazlumlarının imdadına da Cansuyu koştu

Cansuyu Derneği 2015 Ramazan çalışmaları kapsamında Yemen mültecilerine yardımlarını ulaştırdı.

Cansuyu Derneği 2015 Ramazan çalışmaları kapsamında Yemen mültecilerine yardımlarını ulaştırdı. Cansuyu Yardımlaşma Derneği Dış İlişkiler Koordinatörü Mahmut Temelli ve İsmail Mansur Özdemir’in Yemen’deki savaş nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan Yemenlilere dağıttıkları yardımlar büyük bir sevgiyle karşılandı. Türkiye’nin kendilerini sahipsiz bırakmaması karşısında sevinçlerini dile getiren Yemenli mülteciler bol bol dua ettiler.

 

50 DERECE SICAĞIN ALTINDA YAŞAM MÜCADELESİ VERİYORLAR

 

Yardım çalışmalarını organize eden ekipten İsmail Mansur Özdemir, yaptığı değerlendirmede; “Bölgenin yeni gündemi çerçevesinde Yemen savaşından etkilenen Yemenliler de Cibuti’nin OBOK bölgesine gelmişlerdir. Basit balıkçı tekneleri ile ölümden kaçan insanlar OBOK kıyılarındaki geçici barınaklarda ülkelerindeki savaşın bitmesini beklemektedirler. Kıyı sahilinde her hangi bir üretim faaliyetinin mümkün olmadığı OBOK’ta BM tarafından yapılan geçici çadırlarda 50 derece sıcaklığın altında yaşam mücadelesi vermektedirler” diye konuştu.

 

YARDIMLARI KIZILHAÇ’A TESLİM EDİN DEDİLER, ETMEDİK

 

Ramazanın da gelmesi ile zorlaşan hayata tutunabilmeleri amacıyla büyük bir dağıtım dağıtımı yaptıklarını dile getiren Özdemir, yaşadıkları ilginç olayı şöyle aktardı; “Pek çok bölgedeki kumanyamızın iki katına ulaşan miktarda yaptığımız yardımların yapılması öncesinde yardımı Kızılhaç’a teslim etmemiz ve onlar eliyle dağıtım yapabileceğimiz söylenmişti. Bunun asla gerçekleşmeyeceğini ve Kızılhaç’a vermektense bu gıdayı burada ateşe veririz ve asla Anadolu halkının yardımlarını bir Müslüman halka Kızılhaç eliyle dağıttırmayız ve bu yardımı dağıtacağız kararlılığımız karşısında yetkililer geri durdular ve dağıtımımıza her çadıra ulaştırmış olduk.”

 

Mülteci Kampında Çocuk Olmak

Yemen savaşının etkisi ile kamplarda pek çok çocuk bulunmakta. Bu çocuklar ne olduğunu bilmedikleri bir savaşın etkisi ile başka coğrafyalardalar. Ağır sıcağın altında oyun oynamaktan da vazgeçmeyen bu çocuklardan Muhammed Abdullah yaşından büyük bir gayretle yardım sırasına girdi. Sonra sırası gelince gidip kendisine gösterilen erzakın üstüne oturdu ve beklemeye başladı. Sordum Muhammed burası sizin eviniz mi? Hayır. Peki, burada ne yapıyorsunuz? Bilmiyorum. Yemeni özledin mi? Evet çok. Burada hayat nasıl? Çok sıcak, özellikle çadırlar. Biliyor musun bizim oralarda ağaçlar olurdu üstüne çıkardık, çok sıcaklarda altına girerdik. Burada hiç ağaç ta yok. Peki, kardeşim diyerek bir parça mutlu olsun diye cebine bolca şeker eline de balon verdik ama yaşadıklarından olacak yüzünde gülücük belirmedi…

15-07-2015