Yeni Suriye konvoyumuz muhtaçlara ulaştı

Cansuyu tarafından, Suriye'nin iç bölgelerine 4 tır dolusu insanı yardım malzemesi gönderildi.

Cansuyu Derneği tarafından, Suriye'nin iç bölgelerine 4 tır dolusu insanı yardım malzemesi gönderildi. 

Cansuyu Genel Başkan Yardımcısı Cemallettin Lafçı, 3 yıldır devam eden iç savaşta mağdur olan mazlum Suriye halkının yanında olduklarını söyledi. Suriye'ye gönderilen yardımların tamamının Türk halkının bağışlarından oluştuğunu belirten Lafçı, 4 tırda 50 ton Un, 5.000 Battaniye, Ayakkabı, Çocuk bezi ve Kıyafet bulunduğunu ifade etti.

Genel Başkan Yardımcımız Cemallettin Lafçı Bey'in basın açıklaması şöyle;

 

Hatay, Türkiye – Suriye sınırı

Saygıdeğer basın mensubu kardeşlerimiz!...

2011 yılının Mart ayında Suriye’de başlayan kanlı olaylar bitmek bilmiyor.  Büyük bir fitne neticesinde bu kardeş ülkede meydana gelen insanlık dışı uygulamalara bütün dünya şahit olmaktadır. Kardeş Suriye halkı büyük bir katliama uğramaktadır. Mazlum kardeşlerimiz için derneğimiz daha önce olduğu gibi bugün de hassasiyetle çalışmaktadır. Cansuyu Derneği, iç savaş öncesinde olduğu gibi bugün de Suriye halkının yanındadır. Mazluma dini sorulmaz. Biz, Suriye’nin büyük katliamlara uğrayan mazlumlarına hayırsever Anadolu halkının selamını ve yardımlarını ulaştırmak için yola çıkmış bulunuyoruz.

Cansuyu Derneği olarak Suriye’de acı çeken ve büyük bir katliama uğrayan kardeş Suriye halkı için yardımlara devam ediyoruz. Daha önce defalarca yardım konvoylarımızı Suriye’ye göndermiştik.   

Biz, Cansuyu Derneği olarak “Sizi gerçek muhtaçlara ulaştırır” sloganıyla, bütün Türkiye ve dünyanın birçok bölgesinde ihtiyaç sahiplerine ulaşan, onlara maddi ve manevi her şekilde destek olmayı ilke edinen bir yardım kuruluşuyuz. Amacımız; afet, savaş, terör gibi olağanüstü ve olağan zamanlarda yurt içindeki ve yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine her türlü yardımda bulunmaktır.  Bu nedenle Suriye’deki mazlum kardeşlerimiz için de yollara düşmekten geri kalmıyoruz. 

Bizim Suriye’ye gönderdiğimiz yardımlar tamamen halkımızın bağışları ile alınmış olup Anadolu halkının zor günler yaşayan Suriyeli kardeşlerine hediyesidir. Yardımlarımız Suriye içlerine gidilerek dağıtılacaktır.   

4 tırdan oluşan ve 50 ton Un,  5000 adet Battaniye, Ayakkabı, Çocuk bezi, Kadın pedi, Elbise ve Kumaştan meydana gelen son konvoyumuzu Suriye içlerine göndermek üzere buradayız. Yardımlarımız tamamen Suriye’nin mazlum halkına yöneliktir. Allah bütün bağışçılarımızdan razı olsun.   

Biz bu basın açıklaması vesile ile Suriye’de devam eden ve binlerce kardeşimizin katledilip, yüz binlercesinin evinden, yurdundan olmasına neden olan bu kanlı savaşın bir an önce sona ermesi noktasında herkesin elinden geleni yapmasını temenni ediyoruz.

Değerli basın mensubu kardeşlerimizden de gerek Suriye konusunda ve gerekse bu yardımlar noktasında ilgi ve alakalarını bekliyoruz.

Selam ve saygılarımızla!...

 

Cansuyu Derneği

Genel Başkan Yardımcısı

Cemalettin Lafçı

 

Yeni Suriye konvoyumuz muhtaçlara ulaştı

Yeni Suriye konvoyumuz muhtaçlara ulaştı

 

 

07-01-2014