Yetim İle İlgili Sorular

1Yetim sponsorluğu için bölge seçebilir miyim?

Evet seçebilirsiniz. Yetimlere baktığımız bölgeler:

Türkiye

Ortadoğu

Afrika

Uzakdoğu

Bölgelerinde yaşayan Yetim kardeşlerimize Sponsor olabilirisiniz

2Neden yetim çocukları destekliyorsunuz?

Yeryüzünün masum bireyleri çocuklar, dünyanın farklı bölgelerinde gerçekleşen krizlerden en çok etkilenen kesimi oluşturuyor. Devletlerin yetim ve kimsesiz çocuklarla ilgili ortaya koyduğu sosyal politikalar maalesef mevcut ihtiyaca cevap veremiyor. Dünyada resmi rakamlara göre 200 milyondan fazla yetim bulunuyor. Yalnız bu sayıya Afganistan, Çin gibi ülkelerin yanısıra Ortadoğu ülkelerindeki yetim sayıları dahil değil. Tahminlere göre bu sayının 400 milyon olduğu belirtiliyor.

“Kendi yetimini veya başkasına ait bir yetimi himaye eden kimseyle ben, cennette şöyle (işaret parmağı ve orta parmak gibi) yan yana bulunacağız” hadisiyle yetimlerin korunmasının ve onlara sahip çıkılmasının ne gibi mükafatları olduğunu buyuran Peygamber Efendimiz (sav) yetimler için çalışırken bize hem örnek oluyor hem de şevk veriyor. Bu sorumluluk bilinciyle onlarca ülkedeki yüz binlerce yetime sahip çıkmaya gayret ediyoruz. Yetimlerimizin her daim mutlu olmaları ve açtığımız yetimhanelerle güvenli ortamlarda yaşamaları için çalışıyoruz.

 

3Yetim çalışmalarının amacı nedir?

Yaşamını tek başına devam ettirmeye gücü yetmeyen yetimlere kendi ayakları üzerinde duracak yeterliliğe ulaşıncaya kadar destek olmak, eğitim, sağlık, gıda ve kıyafet ihtiyaçlarını karşılamak ve onları aile şefkati ile hayata hazırlamak.

- Yaşadıkları topraklarda ve ailesinin yanındayken, Türkiye'den kendilerine sahip çıkan bir kardeşinin olduğunu bilmesini sağlamak.

 

- Bütün çocuklar gibi yetim çocukların da temel hak ve hürriyetlerinin korunmasına yönelik çalışmalarda bulunmak.

 

- Maddi ihtiyaçlarının yanı sıra manevi ihtiyaçlarının da karşılandığı güvenli ortamlar hazırlamak.

 

4Hangi çocukları yetim kapsamında değerlendiriyorsunuz?

CANSUYU'nun destek kapsamına aldığı yetim çocuk; Türkiye’de ve dünyada savaş, işgal, doğal afet, kronik yoksulluk, hastalık, kaza gibi sebeplerle babasını veya anne-babasını kaybetmiş olan, bir yakını yanında barınan çocuktur.

5Bir yetime nasıl sponsor olabilirim?

444 66 39 nolu telefonu arayarak ilinizde ki temsilcimiz ile veya 0312 285 20 03 nolu telefonu arayarak Yetim Birimi ile irtibata geçebilirsiniz.

6Bir yetim için aylık ne kadar ödeme yapmam gerekiyor?

Bir yetim için aylık sponsorluk bedeli 400 Tük Lirasıdır.

Bir yetime desteğe başlandığında en az 6 ay boyunca bu desteğin devam etmesi talep ediyoruz.

 

Ancak düzenli olarak bir yetimin bakımını üstlenmeyip yaptığı yardımların tüm yetim çalışmaları için kullanılmasını isteyen bağışçılarımız Yetim Havuzu’na imkânları ölçüsünde diledikleri miktarda bağışta bulunabilirler.

 

7Sponsor olduktan sonraki süreç nedir?

Sponsorluk, yetim sponsorluğu aidatının yatırılması ile birlikte başlar. Sponsor olunduktan sonra, sponsor olduğunuz yetimle ilgili bilgi formu ilk bağıştan en geç 15 gün içinde sponsora ulaştırılır.

Bağışçılarımız istedikleri zaman, sponsor olduğu yetimle ilgili bilgiye ve yaptığı ödemelere  Bağışçı Sayfası adresinden ulaşabilirler.

8Yetim çalışmalarına, sponsor olmadan katkı sağlamak mümkün mü?

Bir yetimin bakımını üstlenmeyip yaptığı yardımların tüm yetim çalışmaları için kullanılmasını isteyen bağışçılarımız Yetim Havuzu’na imkânları ölçüsünde diledikleri miktarda bağışta bulunabilirler.

9Yetim yardımları hangi sıklıkla yapılıyor?

Bakımını üstlendiğimiz her yetime, aylık düzenli olarak yardımları ulaştırılmaktadır. Her yetimin eğitim, sağlık, gıda ve barınma giderlerinin önemli bir kısmı sponsorlar tarafından her ay düzenli olarak karşılanmaktadır. .

23.10.2021