YUNANİSTAN’DAKİ KARDEŞLERİMİZE ULAŞTIK

Cansuyu, Ramazan 2019 Organizasyonlarında son olarak Batı Trakya’daydı.

 

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 2019 Ramazan Organizasyonları kapsamında yardımlarına devam ediyor. Son olarak Batı Trakya Yunanistan’da yaşayan Müslümanlar ve soydaş topluluklar ile bir araya gelen ekipler, bölgede yardım faaliyeti düzenledi.

 

Dimetoka, Gümülcine, Selanik, Aleksandryev bölgelerindeki muhtaçlar için Ramazan Kumanyası dağıtan ekipler, çocuklara verdiği hediyelerle onları da sevindirdi.

 

Bölgedeki faaliyetlere katılan Cansuyu Gönüllümüz İsmail Mansur Özdemir açıklamalarda bulundu. Özdemir: “ 2019 Cansuyu Ramazan organizasyonu kapsamında Batı Trakya’daki kardeşlerimizle birlikteyiz. Bölgede 4 noktada ziyaretlerimizi gerçekleştirdik ve gıda yardımı çalışmamızla Müslüman kardeşlerimizin evlerine misafir olduk. Bu bölgelerde yoğun bir şekilde Müslüman nüfusu var. Bu kardeşlerimizin geçmişte yaşadıkları yapısal problemler son dönemde daha da artmış durumda. Özellikle dini yaşamları ve Müslüman kimlikleriyle alakalı geçmişten gelen problemler artarak devam ediyor.” dedi.

 

Yapılan yardımlar hakkında bölge insanının mutluğunu dile getiren Özdemir: “ Yardımlarımızı özellikle Selanik bölgesinde yaptık. Türkiye’den gelen bu yardımlara karşı büyük bir memnuniyet gösterdiler. Selanik’ten milletimize şükranlarımızı iletiyoruz, hayırlı bayramlar diliyoruz” dedi.

03-06-2019