Küçük Halime yardımlarınızı bekliyor...

DADAAB- Bir yaşındaki Somalili mülteci Halime, Kenya sınırındaki Dadaab kampında yardımlarınızı bekliyor.

DADAAB- Bir yaşındaki Somalili mülteci Halime, Kenya sınırındaki Dadaab kampında yardımlarınızı bekliyor. Annesi ve baaannesi ile birlikte İFO-2 kampına gelen Halime, siz yardım ederseniz sonu daha önce gazete manşetlerinde yardım taleplerine yer verdiğimiz ve sonradan hayatını kaybettiğini öğrendiğimiz İshak’ın sonuna benzemeyecek ve yaşamaya devam edecek.

Annesi, babası, babaannesi ve 40 kişilik akraba grubu ile yaklaşık olarak beş hafta önce Somali’nin güneyinde yer alan Bay Bukol köyünden yola çıkan minik Halime, Kenya’ya ancak annesi, babaannesi ve 33 akrabası ile birlikte ulaşmış. Yola çıktıktan bir hafta sonra, açlık ve susuzluktan hasta düşmüş olan babası ölmüş. Halime, Dadaab kampına geldikten sonra ise yolda hastalanan annesini kaybetmiş. Bir yaşındaki Halime şu an Dadaab’daki mültecilerin ana kampa kabulü için İFO-2 kampında babaannesi ile birlikte yaşam mücadelesi veriyor.

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Kenya’ya gönderdiği yardım ekibinin Dadaab’daki İFO-2 kampında yardım dağıtırken görerek yaşam hikâyesini öğrendikleri Küçük Halime’nin başına gelenleri Babaannesi anlattı. Gözyaşları içerisinde torununun yaşamasını isteyen ve onun en küçük oğlu İbrahim’den kalan son hatıra olduğunu belirten Babaanne Toto, beş hafta önce kıtlıktan ve kuraklıktan kurtulmak için diğer 4 oğlu ve aileleri ile birlikte Kenya’ya doğru hareket ettiklerini söyledi. Daha önceden hastalanan oğlunun yola çıktıktan bir hafta sonra daha fazla dayanamayarak hayatını kaybettiğini belirten Babaanne Toto, Halime’nin annesi olan küçük gelini Rahme’yi ise kampa geldikten 2 gün sonra kaybettiklerini söyledi.

Yolda küçük torunlarından 7 tanesini daha kaybettiğini belirten Toto, küçük Halime’nin yaşamasını istediğini söyledi. Yol boyunca göç etmekte olan her grubun çok sayıda evladını kaybettiğini kaydeden Toto nine, Somali-Kenya sınırında bulunan Dadaab’da sığındıkları kampın Birleşmiş Milletler gözetiminde bulunduğunu, ancak mülteci olarak kabul edilmeleri için en az 3 hafta beklemeleri gerektiğini dile getirdi. Bir haftadan beri yeni gelen mültecilerin bekletildiği İFO-2 kampında bulunduklarını, daha 2 hafta beklemeleri gerektiğini kaydeden Toto nine, torununun yaşaması için Türkiye’den ve bütün dünyadan yardım beklediklerini söyledi. Kenya Dadaab kamplarına sayıları 500 binden fazla Somalili mülteci sığındığını belirten Minik Halime’nin ninesi Toto, göç etmeye devam eden ve haftalardan beri hala yollarda bulunan yüz binden fazla insanın bulunduğuna dikkat çekti

*Online Bağış İçin Tıklayınız

02-01-2013