Kamerun'da Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi İnşa Ediyoruz

Kamerun’unda yapılacak olan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin ilk temel taşlarını Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü koydu.

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Afrika ülkeleri başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde kalıcı eserler inşa etmeye devam ediyor. Hayırsever bağışçıların desteği ile okuldan sağlık ocağına, külliyeden hastaneye kadar çok sayıda kalıcı eser inşa eden dernek, mazlumların ibadet, eğitim ve sağlık alanlarındaki ihtiyaçlarını da karşılamış oluyor.

 

 

Orta Afrika Ülkesi Kamerun'da birçok yardım organizasyonu düzenleyen Cansuyu, bu kez Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi için kolları sıvadı. Kamerun’un Garoua şehrinde inşa edilecek olan Hastane için temel atma töreni düzenlendi. Büyük bir coşkuyla gerçekleştirilen temel atma törenine Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü ile heyeti, yerel yöneticiler ve bölge halkı katıldı.

 

 

Dualar edilerek başlayan programda Hastane’nin ilk temel taşlarını Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü koydu. Kamerunluların büyük bir ihtiyacını karşılayacak olan hastanede sadece Kadın Doğum ve Çocuk alanlarında değil Genel Muayene alanında da sağlık hizmetleri verilecek.

 

Gerçekleştirilen organizasyon hakkında açıklamalarda bulanan Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, dünyanın dört bir köşesinde kalıcı eserler inşa etmeye devam ettiklerini söyledi. Köylü: “Daha önce birçok insani yardım organizasyonu gerçekleştirdiğimiz Kamerun’da bu kez Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin temelini atmak için bulunuyoruz. Bölgede yaşayan Müslüman kadınlar ve çocuklar için bir hastane bulunmuyor. İnşa edeceğimiz hastane hem sağlık alanında büyük bir ihtiyacı karşılamış olacak hem de mazlum kardeşlerimizin yüzünü güldürecek. Bizler birer emanetçiyiz. Hayırsever bağışçılarımız ile muhtaçlar arasında köprü vazifesi görmeye ve dünyanın dört bir köşesinde kalıcı eserler inşa etmeye devam edeceğiz.” dedi.

12-02-2021