Cansuyu´ndan Arnavutluk Afetzedelerine Yardım

Cansuyu, Arnavutluk'ta meydana gelen sel felaketinde mağdur olan bölge halkına yardım için seferber oldu.

Cansuyu, Arnavutluk'ta meydana gelen sel felaketinde mağdur olan bölge halkına yardım için seferber oldu.

Son 50 yılının en büyük sel baskınları yaşayan Arnavutluk'un yardımına Cansuyu yetişti. Geçtiğimiz günlerde Arnavutlukta meydana gelen sel felaketinin yol açtığı yaraların sarılması için bölgeye giden Cansuyu Yardım Ekipleri, ilk etapta acil ihtiyaç malzemelerini ihtiva eden 26 tondan oluşan2 bin gıda kolisini selden etkilenen afetzede ailelere dağıttı.

Arnavutlukta yaşanan sel felaketinin ardından bölgeye hareket eden Cansuyu Yardım Ekipleri, İşkodra Müftlüğü'nü ziyaret ederek, felaketin boyutları hakkında bilgi aldı. Bölgeye giden Cansuyu Derneği Genel Sekreteri Muhammed Polat, Arnavutluk'ta aşırı yağışların neden olduğu afetten İşkodra merkezinin bir kısmının ve çevre köylerinin birçoğunun sular altında kaldığını belirterek, selin bölgede büyük hasara sebep olduğunu, üç bine yakın evi kullanılamaz hale getirdiğini ifade etti. Halen sel suları altında kalan köyler olduğunu vurgulayan Polat, bu yüzden hasarın boyutunun tam anlamıyla tespit edilemediğini, selde binlerce hayvanın telef olduğunu, şu anda hayvanlara verilecek yem dahi bulunamadığını söyledi.

Cansuyu olarak İşkodra müftülüğünün tespit ettiği adreslere, müftülük ve Cansuyu yardım ekipleri nezaretinde ilk etapta 26 tondan oluşan 2000 gıda kolisi dağıtıldığını ifade eden Polat, Arnavutların Türkiyeli hayırseverlere hızlı yardımlarından dolayı teşekkür ettiğini ve hayır dualarda bulunduklarını kaydetti.

Yardım çalışmalarının ardından çeşitli ziyaretlerde bulunan Cansuyu ekibi, İşkodra Müftülüğü, İşkodra Belediye Başkanlığı, İşkodra'nın manevi önderlerinden kanaat önderi Faik Hoca ile görüştü. İşkodra Valisi ve Tiran Büyükelçisini Cansuyu'nun faaliyetleri hakkında bilgilendiren Polat, yerel düzeyde yayın yapan 3 farklı TV Kanalı ve yerel basına bilgi verdi. Cansuyu'nun İşkodra'da yaptığı çalışmalar, İşkodra Müftülüğü resmi internet sitesinde de yayınlandı.

02-01-2013