Cansuyundan Benin’e Büyük Yardım Organizasyonu

Cansuyu Derneği Beninli muhtaçların yardımına koştu.

Nerede gerçek bir muhtaç varsa orada olmayı kendisine amaç edinen Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Afrika ülkeleri başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesindeki muhtaçların yardımına koşmaya devam ediyor. Son olarak Benin’de büyük bir yardım organizasyonu gerçekleştiren dernek, bölgedeki mazlumlara umut ışığı oldu.

 

 

3 tane Külliye Beninli mazlumların hizmetine sunuldu.

 

Cansuyu Derneği Batı Afrika Ülkesi Benin’in farklı bölgelerinde 3 tane külliye inşa etti. So-Ava Eyaletine bağlı Sotchanhoue Köyünde inşa edilen Hacı Semiye Külliyesi, 

Hevié Eyaletine bağlı Houimin Köyünde inşa edilen Ferhat ve Güllü Koç Külliyesi ve Hevié Eyalettine bağlı Hounzévié Köyünde inşa edilen Hacı Hayrunnisa Külliyesi büyük bir çoşku ile açıldı. Benin’de büyük bir ihtiyacı karşılayacak olan ve cami ile okuldan oluşan Külliyelerde, insanlar rahatça ibadetlerini yapabilecek ve öğrenciler eğitimlerine devam edebilecek. Okullarda Arapça, Fransızca gibi derslerin yanında din eğitimi de verilecek.

 

 

Kalkınma projesi kapsamında 200 canlı hayvan dağıtıldı.

 

Cansuyu’nun Afrika'daki muhtaç insanların kalkınması ve kendi ayakları üzerinde durabilmesi amacıyla gerçekleştirdiği projesi kapsamında; Benin'de yaşayan muhtaç ailelere 200 tane canlı hayvan dağıtımı gerçekleştirildi. Dağıtılan canlı hayvanlar bölgeye büyük bir ekonomik kalkınma sağlıyor.

 

 

5 bin tane Kur’an-ı Kerim Meali dağıtıldı.

 

Afrika ülkelerinde emperyalist güçler tarafından sömürülen insanlar dinlerinden ve kültürel miraslarından uzaklaştırılıyorlar. Hem sömürü hem de maddi imkansızlıklardan dolayı Kur'an-ı Kerim'e ulaşamayan Beninli mazlumlar içinde destekte bulunan Cansuyu ekipleri,  kendi yerel dillerinde basılan 5 bin tane Kur'an-ı Kerim Meali dağıttı.

 

 

23 tane temiz su kuyusu açılışı gerçekleştirildi.

 

Derneğin, Benin’de gerçekleştirdiği yardım organizasyonu kapsamında Atlantique, Littoral, Mono, Kouffo, Ouéme ve Plateau Eyaletlerinin kurak bölgelerinde binlerce mağdur ve muhtaç için 23 tane temiz su kuyusu açıldı. Açılan su kuyuları hem bölgedeki binlerce mazlumun temiz ve sağlıklı içme su ihtiyacını karşılayacak hem de çamurlu suyun önüne geçerek kolera başta olmak üzere birçok hastalığın engellenmesine vesile olmuş olacak.  

 

 

Adak, akika ve şükür kurbanları Beninli mazlumlara dağıtıldı.

 

Hayırsever vatandaşların emanetleriyle alınan adak, akika ve şükür kurbanları kesilerek etleri Beninlilere dağıtıldı. Binlerce mazlum ve muhtacın faydalandığı faaliyet sayesinde, insanların  hanelerine sevinç ve kurban etleri girmiş oldu.

 

 

“Beninli kardeşlerimize umut ışığı olduk.”

 

Gerçekleştirilen faaliyetlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Cansuyu Dış İlişkiler Koordinatörü Mesut Ceylan, Cansuyu Derneği’nin Batı Afrika Ülkesi olan Benin’de mazlum ve muhtaçlar için büyük faaliyetler gerçekleştirdiklerini ve onlara umut ışığı olduklarını söyledi.

Ceylan: “Batı Afrika Ülkesi Benin’deyiz. Bölgedeki eksiklikleri tespit edip hayırsever vatandaşlarımızın desteği ile büyük bir yardım organizasyonu düzenledik. 3 büyük Külliye açılışından temiz su kuyularına, kalkınma projemiz kapsamında canlı hayvan dağıtımlarından Kur’an-ı Kerim Meali dağıtımına kadar birçok faaliyet gerçekleştirdik.

Cansuyu Derneği olarak ilk günden itibaren büyük bir gayretle çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnşallah bölgedeki faaliyetlerimiz devam edecek.” dedi.

27-12-2020