Kurbanlık sıfatı taşıyan ve kesimi yapılmaya dinen uygun olan hayvanların, kesim yapılacak bölgelere göre Hisse Bedeli belirlenmektedir.
Türkiye'de Kurban videosu göndermeye başlayan ilk kurum CANSUYU Derneğidir..
2010 yılından bu yana, kesilen tüm kurbanlara ait görüntüleri, web sitemiz üzerinden bağışçılarımıza ulaştırılmaktadır.
Kesilecek olan Adak, Akika, Şükür ve Sadaka kurbanları için, herhangi bir ülke şartı kabul edilmemektedir. Yapılacak faaliyetler için, ekiplerimiz gittikleri mağdur ülkelerde kurban kesimleri yapmaktadır.
"Ameller Niyetlere Göredir" kaidesine göre, Sizin adınıza derneğimiz tarafından kurban kesimi yapılması için bağışınızı yaptığınız andan itibaren, Kurban kesimi ile ilgili vekaleti doğrudan Cansuyu Derneğine vermiş olursunuz.
Yani "Ben bu parayı Cansuyu derneğine benim (veya belirteceği başka birinin) adıma kurbanımı kesmesi için yatırıyorum" demektir.
Ancak kişinin kalbinin mutmain olması için, Genel Merkezimizi 444 66 39 nolu telefondan arayarak sözlü olarak da vekaletini verebilir.
Kurbanınızı;
Alıcı Adı: CANSUYU YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ
Türkiye Finans: TR79 0020 6000 8299 4444 4400 01
(Açıklama Alanına Cep Telefon Numaranızı ve Bağış Amacınızı (Yetim, Sukuyusu, Kurban vs) yazmanız gerekmektedir.
Evet mümkün.
Yurtdışından bağış yapmak için aşağıdaki bilgileri kullanabilirsiniz.
ZİRAAT BANKASI
Balgat Şubesi (Şube Kodu 1395)
(Swift / BIC Kodu TCZBTR2AXXX)
Alıcı Adı Soyadı: CANSUYU DERNEĞİ
IBAN
USD TR65 0001 0013 9562 6262 6250 02
EURO TR38 0001 0013 9562 6262 6250 03
Yurtdışından yapılan bağışlarda, Açıklama alanı bilgisi bize ulaşmayacağı için, lütfen dekontunuzu [email protected] adresine mail ile göndererek, bağış amacınızı da mail içeriğine yazınız.
Bağışladığınız kurbanınız, CANSUYU tarafından belirlenen acil ihtiyaç bölgelerinde 15 ila 30 gün arasında kesilmektedir.
Kesilen kurbanlarla ilgili rapor Genel Merkezimize ulaştıktan sonra, bağışçılarımıza SMS ile dönüş yapılmaktadır.
Kurbanınız, kesimin ardından paylara bölünerek acil ihtiyaç bölgelerindeki gerçek muhtaçlara, muhacirlere, savaş ve doğal afet mağdurlarına, yetim ailelere, yaşlılara, kimsesizlere ve yoksulluk çekenlere ulaştırılır.
Kurban kesmek, akıl sağlığı yerinde, büluğa ermiş (ergen olmuş), dinen zengin sayılacak kadar mal varlığına sahip ve mukim olan her müslümanın yerine getireceği malî bir ibadettir. (Merğînânî, el-Hidâye, VII, 148).
Temel ihtiyaçlarından ve borcundan başka 80.18 gr altın veya değerinde para ya da eşyaya sahip olan kimselerin kurban kesmesi gerekir.
Evet, Vakıf ve Dernek gibi kuruluşlara vekâlet verilir. Ancak aranan şart, Kuruluşların kesilen kurbanı, İslam’a uygun bir şekilde kesmesi veya kestirmesi, etlerini Gerçek Muhtaçlara ulaştırması gerekir.
Kurban kesmek ve sadaka vermek farklı ibadetlerdir. Kurban kesmek (kestirmek) yerine, kurban bedelini sadaka olarak verdiğiniz zaman, o para Kurban ibadeti yerine geçmez.