Orta Afrika’ya yardım seferberliği

Çad Sağlık ve Sosyal Faaliyetler Bakanlığı binasında gerçekleştirilen toplantıya, Çad Sağlık ve Sosyal Faaliyetler Bakanı Dr. N’Gariera Rimadjita, Türkiye’nin Çad Büyükelçisi Ahmet

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı ile İnsani Yardım Platformu’nun, Orta Afrika Cumhuriyeti’nde yaşanan olaylar sonrası Çad ve Kamerun’a sığınan mültecilere gönderdiği yardım malzemelerinin dağıtımı dolayısıyla Türkiye’nin Çad Büyükelçiliği ile Çad Sağlık ve Sosyal Faaliyetler Bakanlığı arasında protokol imzalandı. Bölgede daha önce de çok ciddi yardım dağıtımları yapan Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği bu organizasyona da katılarak Afrikalı kardeşlerinin yanında oldu.

Çad Sağlık ve Sosyal Faaliyetler Bakanlığı binasında gerçekleştirilen toplantıya, Çad Sağlık ve Sosyal Faaliyetler Bakanı Dr. N’Gariera Rimadjita, Türkiye’nin Çad Büyükelçisi Ahmet Kavas ve Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adına da Veysel Bahtiyaroğlu ve Lokman Taş katıldı.

“Türkiye’den gelen yardımlar çok önemli”

Toplantıda konuşan Bakan Rimadjita, ekibiyle Sarh’taki mülteci kampına gittiklerini belirterek, “Kampın durumu çok iyi değil. Çad hükümeti olarak elimizden geleni yapıyoruz ancak kamp 120 hektar alana yayılmış, 12 bin kişiyi barındırıyor ve onların içinde 3 bin 500 çocuk var. Sarh bölgesinde yaşayan mülteciler okul, hastane ve cami gibi hizmetlerden yoksun. Bu nedenle Türkiye’den gelen yardımlar bu anlamda bizim için çok önemli” diye konuştu.

Yardımlar Gaui Kampında Dağıtıldı

Toplantının ardından kamyonlara yüklenen yardım malzemeleri, başkent N’Djamena’ya 12 kilometre uzaklıktaki Gaui mülteci kampına götürüldü. Cansuyu Derneği, AFAD, İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB), İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), Yeryüzü Doktorları, Beşir Derneği, Diyanet Vakfı, İyilik Derneği, Deniz Feneri Derneği, Uluslararası Doktorlar Birliği’nin de aralarında bulunduğu 20’ye yakın kuruluştan toplanan insani yardım malzemelerinin bir kısmı kampta dağıtıldı.

23-06-2014